Toplam Ziyaretçi


Blog insanların özel paylaşım platformudur, bir çok kategoriye bölünebilir genel olarak hobi, ilgi alanları veya kişisel bloglar olarak kullanılır. Blog ile özgür paylaşımlar yapabilir veya kendi yaşam içerisinde geçen olayların günlüklerini tutabilir, resimlerinizi paylaşabilirsiniz. Sizde eğer bir blogger kullanıcıları olmak istiyorsanız blog nasıl açılır adım adım blog açmak yazımızdaki adımları takip ederek başarılı ve güzel bir blog 'a sahip olabilirsiniz.

1 - Blogunuzun Konusuna Karar Verdiniz Mi ?


Blog açmak veya kurmak aslında oldukça kolay bir iştir bu konuda en önemli kısım açacağınız blog 'un konusuna net bir karar vermenizdir. Bu konu her blogger açmak isteyen arkadaşlarımızın başlıca sorunudur. Blog açmak istersiniz ama konu belirleyemezsiniz bu konu hakkında google aramalarına geçip "blog isimleriblog konularıblog konu önerileriblog konu örnekleri" gibi sorgulamalar yapıp araştırıp durursunuz. Aslında bu bir yanlıştır peki neden ? Eğer bir blog açmayı düşünüyorsanız bu sizin kararınız olduğu gibi içerikte sizin ilgi alanınız olmalı örneğin; Benim kod bilgim ve bloglara olan ilgim neticesinde böyle bir blog kurmaya karar verdim, Sizde eğer bir blog kurmak istiyorsanız bu şekilde ilerlemeniz gerekmektedir ilgi alanınız olmadığı bir konu üzerine gittiğiniz zaman elbet bir yerde duraklar tıkanırsınız. 


2 - Blog İsmine Karar Verelim Ve Blogumuzu Açalım


İnternette ücretsiz blog açmanızı sağlayacak onlarca siteler var. Ancak siz bunlardan birine karar vermeli ve açmak istediğiniz blogun ismine karar vermelisiniz.

Blogunuzun ismi yayın yapacağınız konu ile alakalı olmalı. Arama sonuçlarında yaptığınız yayın başlığı blog isminiz olarak gözükeceği için gören ziyaretçilerin içeriği hakkında fikir sahibi olması gereklidir.

Blog isminize karar verdiğinizi varsayarak blog nasıl açılır konumuza geçebiliriz. Yazımın üst kısımlarında 'da belirttiğim gibi bu hizmeti veren onlarca siteler var bunların arasında en popüler olanları BloggerWordpressBlogcuTumblr, ve Wix 'dir. Bunlar ücretsiz platformlardır hiç bir ücret talep etmeden sizlere hizmet vermektedirler. Eğer ücretli bir blog sahibi olmak istiyorsanız Wordpress'te blog nasıl açılır başlıklı yazısından fazlasıyla yararlanacağınızı düşünüyorum ama benim sizlere önerim benimde kullandığım gibi blogger alt tabanıdır ücretsiz olması ile birlikte sınırlama, kısıtlama gibi konulara yer vermemekle kalıp Google 'un gelişmiş bir hizmetidir. Yani güvenli ve özgür bir blog kurabilmeniz için hiç bir engel yoktur.

Peki neden Blogger ?
  • Blogger bir Google ürünüdür yayınladığınız içerikler google tarafından daha hızlı ziyaretçilerinize ulaşır.
  • Blogunuz Google tarafından barındırıldığı için oldukça güvenlidir. Hack durumu gibi konular söz konusu bile değildir şifrelerinizi kimse ile paylaşmayın ve dikkatli olun yeter.
  • Blogger bir Google ürünü olduğu için açıldığı süre içerisinden maksimum 3 gün içerisinde google aramalarında gözükebilirsiniz.
  • Ayrıca Blogger sizlere kendi sunduğu özel şablon tasarımlarını sunar ve bununla kalmayıp sizin kendinize ait tema yapmanıza izin verir. Eğer özel bir tema kullanmak isterseniz blog sayfamızda bulunan Blogger Temaları bölümünden size uygun bir tema seçebilirsiniz.
  • Blogger kullanımı oldukça kolaydır başladığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Artık Blogger Sitemizi Açalım


1 - Blogger sitesine giriş yapıyoruz.
2 - Açılan Sayfadan;
  1. Eğer bir google hesabınız varsa oturum açıp devam edelim.
  2. Eğer kullandığınız bir google hesabınız yoksa devam ederek oluşturalım.

3 - Google hesabı açtınız ve tekrar Blogger sayfasına yönlendirildiniz.
4 - Artık hesabımızla giriş yaptıktan sonra blog başlığı, adresi ve temamızı seçme vakti geldi.
  1. Başlık blogunuzun ismini belirler farklı isimlerde yazılabilir. (Blog isminiz tavsiye edilir.)
  2. Adres blogunuza belirlediğiniz adresimizi yazalım.
  3. Tema blogunuzun görüntüsünü seçebilirsiniz isterseniz Blog Eksper'in sunduğu Blogger Temaları bölümünden'de tema seçebilirsiniz.
  4. Blog Oluştur diyerek işlemimizi bitiriyoruz.
Artık bir blog adresiniz ve paneliniz var hemen yayın yapmadan önce bazı ayarlarımızı kontrol edelim. Blogger Paneli'ne giriş yaptığımızda karşımıza alttaki gibi menüler sıralanıcak ve bunların ne işe yaradığını öğrenelim.
  1. Kayıtlar bölümünden içerikler yayınlar oluşturabilir veya hazırlayıp taslak halinde kayıt edebilir paylaşabilirsiniz.
  2. İstatistikler bölümünden bogunuza yapılan ziyaret sayısını görebilir veya ziyaretçilerin kitle, en sık ziyaret ettiği sayfalara göz atabilirsiniz.
  3. Kazançlar bölümü ile google adsense hesabı oluşturabilir kazandığınız kazançların miktarlarını görebilir takip edebilirsiniz.
  4. Kampanyalar bu bölümde google'nin farklı farklı sunduğu kampanyaları görebilir bunlardan faydalanabilirsiniz.
  5. Sayfalar bölümünden kendinize özel sayfalar oluşturabilirsiniz, Örneğin; İletişim sayfası veya Hakkımda gibi bölümler açabilirsiniz.
  6. Yerleşim bölümünden temanızda bulunan başlık, widget veya kayıtlarınızın yerlerini değiştirebilir ayarlarını düzenlemelerini yapabilirsiniz.
  7. Tema bölümünden Blogger'ın sunduğu temalardan seçebilir veya BlogEksper tarafından sunulmuş olan Blogger Temalarından seçip blogunuza uygulayabilirsiniz.
  8. Ayarlar bölümünden blogunuzun özel ayarlarını kontrol edebilir yapılması gereken düzenlemeleri yapabilirsiniz.
Artık panelimizide öğrendiğimize göre içerik hazırlamaya başlayabiliriz ama bu husus hakkındada bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum yaptığınız içerikler özgün içerikler olması gerekli yayınladığınız içeriklerin imla kurallarına uygun olmalı ve ziyaretçilerinizin yazılarınızı zorlanmadan okuyabilir olması gereklidir. Farklı sitelerden alıntı yapmamaya çalışın alıntı içerikler google tarafından spam olarak gözükmektedir spam bloglar google arama bölümünde gözükmemeye yol açar ve buda sizin blogunuzun ziyaretçi sayısını oldukça düşürür ayrıca blogunuza dikkat çekecek eklentiler eklemelisiniz bu konu hakkında blogger eklentileri bölümünden faydalanabilirsiniz. Açtığınız blog adreslerinizi yorum olarak atarsanız sizlere yorum ve görüşlerimide belirtebilirim iyi bloglar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu konu hakkında yorum bırakmak istermisin ?